Foto: Obiteljska fotografija

I po tko zna koji put pokazali smo što sve možemo kada je u pitanju pomoć onima kojima je to potrebno. Šest dana je prošlo otkako smo objavili apel za pomoć za operaciju 14-godišnjeg Ivana Mesića iz Podgrađa, a danas nam njegova mama Ana šalje lijepe vijesti – prikupljen je sav potreban iznos!

„Hvala od srca svima koji su pomogli, svima koji su odvojili od sebe i pomogli mome Ivanu. Za operaciju smo skupili, ostatak će ostati za njegovo daljnje liječenje i lijekove i sada mi ni kune više ne treba“, rekla nam je Ana. Troškovi operacije iznose oko 75 tisuća kuna, a na račun je uplaćeno ukupno 83 tisuće kuna, i više nego što je potrebno, potvrdila je Ivanova majka.

Podsjetimo, Ivan Mesić 2. ožujka putuje u Beograd na operaciju usne šupljine koja bi mu trebala olakšati disanje i gutanje. Zahvatom će biti uklonjen tumor koji Ivanu onemogućava dotok kisika, gutanje te izaziva obilato krvarenje tokom spavanja, a to je sve samo dio problema s kojima se ovaj hrabri dječak suočava od dana kada se rodio. Međutim, ujedinjeni, velikog srca i puni nade uspjeli smo dati svoj mali doprinos i pomoći Ivanu i njegovoj obitelji da se s tim problemom suoče još jači i hrabriji.

Ana napominje kako zbog epidemiološke situacije još ne znaju hoće li i koliko dugo Ivan ostati u bolnici, ali da će nas o svemu na vrijeme izvijestiti.

„Imam tremu jer situacija nikada nije bilo ovako teška kao sada, ali sve ću prepustiti u Božje ruke“, ističe.

Spomenimo još kako će u sljedeću subotu, 6. ožujka, u organizaciji Udruge Mladih Grada Otoka biti održana „Donatorska biciklijada za Ivana Mesića“. Kako saznajemo od njegove majke, organizatori su doznali za prikupljen iznos, no odlučili su ovaj događaj svakako održati i sav novac koji toga dana skupe odnijeti Mesićima na ruke koji će poslužiti za nabavku lijekova i ostale troškove liječenja.

”Organiziramo donatorsku biciklijadu za našeg malog prijatelja Ivana kojemu je potrebna naša pomoć, a naše malo njemu će značiti puno. Dobrovoljni prilozi će se prikupljati na startu, a prikupljamo onoliko koliko tko može odvojiti od sebe“, poručili su iz Udruge Mladih grada Otoka. Start je u 10 sati iz središta Otoka, a završava na Virovima.