Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da je u Mirkovcima, na trgu Nikole Tesle, oštećena kućica za knjige Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Naime, počinitelji su jučer oko ponoći povadili i pobacali knjige iz kućice te istu bacili u odvodni kanal u susjednoj ulici. Procjenjuje se da materijalna šteta pričinjena Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci iznosi nekoliko tisuća kuna.

Nakon ovog vandalskog čina iz knjižnice još nisu sigurni što napraviti, uvjereni su da je ideja kućice za knjige dobra, da građani koriste priliku što u svom dijelu grada imaju tako nešto i posuđuju knjige, naročito školarci, no svjesni su i da bi se ovo moglo ponavljati, pa je pitanje koliko sve ima smisla. Odlučit će, kažu, hladne glave te još jednom apeliraju na sve da ne uništavaju ono što koristi drugima, iako njima možda nije zanimljivo.

Iz policije napominju da u svim dijelovima grada već imaju dovoljan broj ophodnji, kao i da imaju vrlo dobru suradnju s građanima, pa tako imaju i informacije vezane uz sve događaje. No, ovakve radnje teško je spriječiti jer dovoljan je jedan trenutak i šteta je učinjena.

U tijeku je kriminalističko istraživanje i nadaju se što skorijem pronalasku počinitelja. Na žalost, ovakvo divljaštvo moglo se i naslutit, upravo su brojni građani predviđali i upozoravali da kućice neće dugo izdržati i da će se netko iživljavati na njima. To se i dogodilo i pitanje je kako sada reagirati, povući kućice ili vjerovati da je ovo ipak bio izolirani slučaj.