U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo tri nove na koronavirus pozitivne osobe, od toga su dvije odrasle osobe iz Vinkovaca te jedno dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba je sada 21.

S jučerašnjim danom testirano je 244 uzorka, a za 15 osoba se čeka nalaz. U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 616 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena je i jedna dojava o kršenju samoizolacije koja je utvrđena kao neosnovana. Podaci su to županijskog Stožera civilne zaštite iz kojeg dodaju i da su u objektima za karantenu nalazi šest osoba, kao i četiri vozača kamiona. COVID-19 ambulante su imale dva poziva osoba bez sumnje te su im dani odgovarajući savjeti.

Opća županijska bolnica Vinkovci ima sedam hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. Na COVID-19 pozitivna su dva liječnika, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik, dok se 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika nalaze u samoizolaciji.