U Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer imamo još jednu osobu koja je pozitivna na COVID-19, odnosno ukupno 37 oboljelih. U protekla 24 sata testirane su 3 osobe, a do sada je na području naše županije testirano 638 osoba.

“Novooboljela osoba ima mjesto prebivališta u Vinkovcima, a živi Zagrebu već duže vrijeme, te je u zdravstvenim ustanovama navedenog grada i bila testirana, stoga se samo statistički vodi kod nas i pribrojava se ukupnom broju oboljelih u našoj županiji”, objašnjavaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Dodaju i da se u samoizolaciji na području županije nalazi 358 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. U objektima za karantenu osoba nalaze se četiri osobe, a u objektima za karantenu vozača kamiona trenutno nema niti jednog vozača. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 19 poziva sa sumnjom na ovu bolest, Opća županijska bolnica Vinkovci ima četiri hospitalizirane osobe pozitivne na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 11 zdravstvenih djelatnika, od toga četiri liječnika, tri medicinske sestre/tehničara, tri druga zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik. Trenutno u našoj županiji nema izliječenih osoba od COVID-19.