Kontaktirajte nas

Aktualno

U našoj županiji do sada izdano 4600 propusnica

Objavljeno

-

Od 23. prosinca na snazi je Odluka o zabrani kretanja između županija. To znači kako na 200 kontrolnih oko 800 policajaca kontrolira kretanje građana koje će do 8. siječnja biti moguće samo uz odobrene propusnice. Koliko su naši građani zainteresirani za putovanje izvan županije te koliko ih je dosad odbijeno, rekli su nam u Stožeru civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Otkako je ponovno uvedena zabrana kretanja između županija, gužva u županijskom Stožeru ne jenjava. U samo 36 sati kako je Odluka na snazi, u Vukovarsko-srijemskoj županiji izdano je čak 4600 propusnica. Velika je to brojka ako uzmemo u obzir da je podneseno 5905 zahtjeva, a odbijeno ih je tek 628. Kako su nam pojasnili u Stožeru, najčešći razlozi odbijanja su nepotpuni zahtjevi, zahtjevi koji nisu u skladu s ovlastima Stožera i nadležnosti Stožera, razlozi suprotni uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i slično.

Propusnicu naši građani mogu zatražiti putem sustava e-građani, odnosno e-propusnice, popunjavanjem digitalnog obrasca, telefonskim pozivom na broj Stožera ili osobno u svim ispostavama Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Županji. Spomenutim kanalima dnevno pristigne više od 1000 zahtjeva, a na izdavanju propusnica angažirano je čak 16 osoba – četiri člana Stožera i 12 službenika Vukovarsko-srijemske županije.

„Molimo građane Vukovarsko-srijemske županije da zahtjeve za propusnicama podnose samo iz hitnih i neodgodivih okolnosti i isključivo u skladu s uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer će u protivnome biti odbijene ili se uopće neće ni razmatrati. Također molimo sve za strpljenje jer je sustav izdavanja propusnica pod velikim pritiskom“, istaknuli su u Stožeru.

Podsjetimo kako se zabrana ne odnosi na osoblje nužno za održavanje prometa i opskrbu, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb, putovanja na posao i s posla kad je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 te diplomatsko osoblje.

Aktualno

Od sutra privremena regulacija prometa u dijelu Vatrogasne ulice u Vinkovcima

Objavljeno

-

Napisao/la

    37 pregleda
Grad Vinkovci izviješčuje građane kako će u razdoblju od 6. prosinca 2021. godine do 22. siječnja 2022. godine na snazi biti privremena regulacija prometa u dijelu Vatrogasne ulice (od kućnog broja 35 do križanja sa Istarskom ulicom) zbog izvođenja radova na aglomeraciji.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se mogu produljiti izvan navedenog roka. Molimo građane i sudionike u prometu za strpljenje i razumijevanje te poštivanje privremene regulacije prometa.

Nastavi čitati

Aktualno

Općina Nuštar: Studentske stipendije 800, a srednjoškolske 400 kuna

Objavljeno

-

Napisao/la

    42 pregleda

Općina Nuštar objavila je javni poziv za dodjelu stipendija za akademsku odnosno školsku 2021./2022. godinu, studentima i srednjoškolcima koji se školuju izvan Vukovarsko-srijemske županije.

Općina će dodjeljivati stipendije svim redovnim studentima s područja Općine Nuštar upisanima na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij ili stručni studij u mjesečnom iznosu od 800,00 kuna.

Stipendije se dodjeljuju i svim srednjoškolcima koji pohađaju srednju školu u drugoj županiji u mjesečnom iznosu od 400,00 kuna.

Stipendija se dodjeljuje za deset mjeseci, odnosno za razdoblje od rujna 2021. do lipnja 2022. godine.

Zadnji dan za podnošenje zahtjeva je petak, 17. prosinca 2021. godine.

Javni poziv objavljen je na web stranici Općine Nuštar.

Nastavi čitati

Aktualno

Nebeskoplavi po teškom terenu remizirali u Zmijavcima

Objavljeno

-

Napisao/la

    70 pregleda
FOTO: Arhiva

Cibalia je posljednjem kolu jesenske dionice gostovala kod Croatije i remizirala s 1:1.

Treba čestitati jednoj i drugoj momčad na pruženoj partiji s obzirom na jako loš teren zbog obilne kiše koja je posljednjih dana padala u Zmijavcima.

Utakmica je bila borbena s očekivano malo prilika. Prvi su zaprijetili domaći, već u prvoj minuti jedan centaršut se pretvorio u udarac, ali Kovačević se nije dao iznenaditi. Nakon toga Zmijavčani su još jednom zaprijetili, ali bezuspješno. Bijeli su poveli u 22. minuti preko Šabića koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru Cibalije.

Nebeskoplavi su svoju priliku za pogodak dočekali u 40. minuti, ali Jelićev udarac odlično brani vratar Croatije.

Drugo poluvrijeme je ponudilo nešto više uzbuđenja. Prvu pravu priliku u drugom dijelu u pogodak je pretvorio Dogan u 55. minuti susreta. Odmah u prvom napadu nakon izjednačujućeg zgoditka domaći su mogli vratiti vodstvo, ali ponovno se istaknuo Kovačević koji je upisao sjajnu obranu.

Zatim, Dogan je imao odličnu priliku postići svoj drugi zgoditak i preokrenuti rezultat, no njegov udarac je otišao malo pored gola. Posljednju šansu na utakmici imali su domaći, ali odličan ubačaj u 5 metara nitko nije ispratio te je ostalo 1:1.

Moramo izdvojiti i pohvaliti mladog Župarića koji je odradio jako dobru utakmicu i dostojno zamijenio Laštru i Tomaševića.

Cibalia jesenski dio završava bez poraza na 10. mjestu. Sada nam dolazi zimska stanka, a početak proljetnog dijela na rasporedu je 12. veljače kada Nebeskoplavi gostuju u Opatiji.

Sa zanimanjem ćemo pratiti pripremni period u kojem će trener Jozinović dodatno moći konsolidirati momčad. Najveće pitanje bit će tko će ostati u Nebeskoplavoj svlačionici, ali i tko će doći kao pojačanje.

Nastavi čitati

Najčitanije