U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19, te je ukupan broj oboljelih osoba i dalje 40, javljaju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno u našoj županiji nema niti hospitaliziranih osoba zbog COVID-19 bolesti, od jučer su izliječene 4 osobe, odnosno ukupno 15 na našem području. Dvije izliječene osobe su iz Nuštra, jedna osoba je iz Županje i jedna iz Posavskih Podgajaca. U protekla 24 sata testirane su 32 osobe, pa je tako ukupno testiranih do sada na području županije 1.037. U samoizolaciji na području županije nalazi se 348 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana zaprimljene su 4 prijave o kršenju samoizolacije, te se provjerom utvrdilo da je prijava u sva četiri slučaja bila osnovana. Objekti za karantenu osoba, te objekti za karantenu vozača kamiona u Vukovarsko-srijemskoj županiji su demobilizirani. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 41 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 10 zdravstvenih djelatnika, od toga 2 liječnika, 4 medicinske sestare, 3 druga zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik.

Zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji je 3, od toga 1 liječnik i 2 medicinske sestre/tehničari. Iz Stožera ističu da su jučer zaprimili još jednu pošiljku zaštitne opreme iz regionalnog skladišta Ravnateljstva civilne zaštite u Bizovcu. Oprema je namijenjena ustanovama socijalne skrbi i domovima za starije i nemoćne osobe, a stigle su maske FFP2 s filterom, kirurške maske, zaštitni ogrtači, zaštitna odijela s kapuljačom, zaštitne naočale, viziri, zaštitne rukavice, kao i dezinficijensi za prostor, alkohol i beskontaktni termometar.