U pohodu na osiguravanje ostanka u najjačem rangu hrvatskog stolnog tenisa, STK Cibalia za vikend igra susrete 5. kola protiv STK Starr iz Varaždina i STK Dugo Selo iz istoimenog grada istočno od hrvatske metropole.

Za Vinkovčane su, od presudne važnosti u povijesnoj pobjedi nad Požegom, bile dvije pobjede njihovog kapetana, Davora Lončara. S dva boda protiv Požege bio je najzaslužniji za prvu pobjedu u HEP Superligi, a usput bile su to prve pobjede uopće za Lončara u Superligi. „Požega je po kvaliteti u rangu s nama, ako ne i kvalitetnija i u tom su nam se dvoboju neke stvari posložile i na kraju smo zasluženo pobijedili”, istaknuo je igrač i kapetan STK Cibalia.

Davor je pobjedama probio led i podigao samopouzdanje sebi i ostalim suigračima u klubu. „Sigurno je da će nam sad biti lakše, imamo puno više vjere u svoje sposobnosti i mislimo kako možemo u nastavku sezone pružiti bolje partije”, ističe Lončar.

Sljedeći Cibalijin protivnik prošlogodišnji je pobjednik HEP Superlige i trenutno je igračkim kadrom kvalitetniji od Vinkovčana. „Borit ćemo se na sljedećim gostovanjima i čekati svoju priliku. Vjerujem da Dugo Selo možemo pobijediti, ali nikad se ne zna pa se tako i u Varaždinu može svašta dogoditi”, poručio je Lončar. Davor Lončar ujedno je i trener mlađih kategorija u STK Cibalia te je naveo kako djece ima sve više i više i da se dobro radi u vinkovačkom klubu koji broji 40-ak aktivnih mladih stolnotenisača koji redovno dolaze na treninge i još jednom pozvao svu zainteresiranu djecu da im se priključe.

Nakon gostovanja u 5. kolu stolnotenisači grada na Bosutu imaju još dva domaća meča do kraja polusezone protiv stolnotenisača iz Pule i Rijeke. Cibalia u tim susretima ima priliku ostati neporažena na domaćem terenu, a tome u prilog ide i to da su Pula i Rijeka kvalitetom u rangu s Vinkovčanima. STK Cibalia zauzima šesto mjesto s omjerom 2-5.