Ovogodišnja 7. tradicionalna maratonska utrka na 5.000 metara, pod nazivom “Županjska petica”, trčat će se u nedjelju, 25. kolovoza na šetnici kod Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera u Županji. Utrku organizira Sportska udruga Maraton u suradnji s Gradom Županja, a cilj iste je promocija bavljenja sportom i promocija trčanja kao sporta za koji je potrebno najmanje novca, jer dovoljne su samo tenisice, udobna odjeća i malo slobodnog vremena.

Udruga je osnovana prije sedam godina zahvaljujući skupini entuzijasta koji su odlučili okupiti što veći broj zaljubljenika u trčanje, ali i u druge sportove.

“Bavljenje sportom poboljšava kondiciju i opće stanje organizma. Trčanje je jedan od sportova tijekom kojeg tijelo luči najviše endorfina, takozvanog hormona sreće, pa stoga pozivamo sve naše sugrađane da u nedjelju obuju tenisice i dođu na savsku šetnicu te sudjeluju u utrci na pet kilometara” pozivaju iz udruge Maraton, koja na ovaj način već tradicionalno daje svoj doprinos obilježavanju Dana grada Županje, piše Glas Slavonije. Početak utrke je u 18 sati, a okupljanje je nešto ranije zbog upisa i preuzimanja startnih brojeva. Nakon utrke slijedi podjela medalja i zahvalnica u tri kategorije, odnosno u muškoj, ženskoj i veteranskoj, a za prva tri mjesta bit će uručene i novčane nagrade. Nakon proglašenja pobjednika predviđeno je druženje sudionika.