S obzirom kako trećeligašima i niželigašima nije bilo odobreno organizirano treniranje (a od ponedjeljka dolazi do popuštanja mjera kad su u pitanju sportovi na otvorenom), Cibalia je bila primorana dosadašnji pripremni ciklus testirati protiv obližnjih drugoligaških konkurenata. Vinkovački drugoligaš odigrao je od subote do srijede još dvije prijateljske utakmice na umjetnim terenima u Osijeku i Bijelom Brdu. Ukratko, utakmica s drugom ekipom Osijeka (u subotu) završena je 4:3 za domaćina, a odigrana je u nešto većoj minutaži, dva puta po 60 minuta.

BSK 0:0 Cibalia

Utakmica s BSK-om (jučer) završila je puno skromnije nego u Osijeku, mreže su mirovale, a za to se uvelike potrudio golman Đaković koji je obranio jedanaesterac nekadašnjem stanaru Nebeskoplave svlačionice, Marku Dabri. „U globalu smo zadovoljni, ali imamo problem s vremenskim uvjetima i terenom za treniranje pa smanjeni rad s loptom pokušavamo nadoknaditi kroz veći broj utakmica”, poručio je Petar Tomić i naglasio kako su dosadašnji treninzi uzeli svoje te da su noge njegovih igrača „teške” što je i normalno s obzirom na to u kojoj se fazi priprema nalaze.

No, ono što je bitno je da nema ozlijeđenih, a pred Vinkovčanima je završnih 2 tjedna priprema u kojima će se pokušati što bolje pripremiti za prvi prvenstveni dvoboj uz nadu kako će im vremenski uvjeti to i dopustiti. Cibalia je na umjetni teren u Bijelom Brdu istrčala u sastavu: Đaković, Išasegi, Tia, Laštro, Ciprić, Baltić, Diyoke, Galić, Jajalo, Jazvić i Miljanić. Upravo bi ta 11-orica, uz jednu do dvije izmjene, trebala istrčati protiv Dugopolja 13. veljače ukoliko ne bude nekih značajnih promjena u slaganju kockica za proljeće. Kad se malo bolje pogleda sastav, vidi se kako nema najiskusnijeg igrača i trenutnog kapetana Cibalije, Ivana Barabana, koji je, prema neslužbenim informacijama, sve dalje od vinkovačke svlačionice. „Što se tiče Barabana, krajem tjedna ćemo znati puno više o njegovoj situaciji”, kratko je na tu temu izjavio Tomić.

Baraban na izlaznim vratima, Tia zadovoljio

Baraban bi prema nekim navodima trebao pojačati NK Jarun, inače zagrebačkog trećeligaša, a ukoliko napusti Nebeskoplave, stručni stožer će rješenje tražiti u već postojećem kadru. Nakon odlaska Bajića, odlazak Barabana bio bi težak udarac za napadačku liniju i bio bi neophodan dolazak nove napadačke opcije. Kad su u pitanju igrači koji su na probi, Kudumija i Tia, potonji je zadovoljio kriterije stručnog stožera i nalazi se pred potpisivanjem ugovora, dok će Kudumija svoj nogometni put nastaviti negdje drugdje.

Promjena sustava igre

Zaoštrila se konkurencija u obrambenoj liniji, došao je iskusni Laštro, a Francuz Johann Tia, koji još pripada mladim igračima (1999. godište), će, kako zasad stvari stoje, ostati u Vinkovcima, a od prije su tu Oršolić i Stanić koji su prema Tomiću puno bolji kako se zaoštrila konkurencija. „Budući da smo se u obrani pojačali, ne isključujemo mogućnost igranja s trojicom u zadnjoj liniji”, prokomentirao je trener Cibalije stanje u obrani. S utakmicom u petak protiv Osijeka II zaključit će se pripremni ciklus od 3 tjedna, a prije generalke s BSK-om na rasporedu je još utakmica s Vukovarom u srijedu. „U međuvremenu ćemo ubaciti još jednu utakmicu pred prvenstvo kako bi svi dobili jednaku priliku za dokazivanje, a svaka utakmica u nogama je iskustvo više”, zaključio je Petar Tomić.