16 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

U Negoslavcima uhićeni mještani osumnjičeni za ratni zločin na Ovčari

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kako je objavio Hrvatski radio Vukovar, policija je danas, u ranim jutarnjim satima, bez prethodne najave, upala u kuće nekoliko stanovnika Negoslavaca, izvršila pretres te na informativne razgovore privela osam mještana, a vezano uz saznanja o ratnim zločinima počinjenim nad Hrvatima na Ovčari 1991. godine.
Pojedini od njih, navodi se, već su privođeni na informativne razgovore, nakon kojih su pušteni kućama. Načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov, potvrdio je u razgovoru za lokalne medije ovu informaciju, rekavši kako za sada nemaju konkretnih informacija jesu li osobe privedene u svojstvu svjedoka ili osumnjičenih za pojedina krivična djela.
Po riječima glasnogovornice MUP-a Marine Mandić, policija provodi završne radnje kriminalističkog istraživanja tog ratnog zločina iz Domovinskog rata kojim je obuhvaćeno više osoba.
“Radna skupina Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina u suradnji s policijskim upravama osječko-baranjskom i vukovarsko-srijemskom  i Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, na području Vukovarsko-srijemske županije provode završne radnje kriminalističkog istraživanje vezano uz počinjenje ratnog zločina iz studenog 1991. godine na Ovčari. Našim postupanjem u ovom trenutku je obuhvaćeno više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije”, izjavila je Marina Mandić.
Više informacija, navodi se, MUP će moći će dati po dovršetku svih radnji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno