Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Vođinci, Ilok, Ivankovo, Gradište) te prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Mirkovci).

U prometnoj nesreći u Mirkovcima lakše je ozlijeđena biciklistkinja pri padu s bicikla. Naime, 17. svibnja oko 17,30 sati u Vukovarskoj ulici, 34-godišnjakinja je, pod utjecajem alkohola (1,94 g/kg), izgubila nadzor nad biciklom te sletjela u cestovni kanal.

U noći sa subote na nedjelju na području PU vukovarsko-srijemske proveden je pojačan nadzor cestovnog prometa, s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu i poduzimanja represivnih aktivnosti prema mladim vozačima i vozačima s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova uorganizmu.

U provođenje akcije bilo je uključeno 11 auto-ophodnji s 21 policijskim službenikom osposobljenim za nadzor i upravljanje cestovnim prometom, kao i policijski službenici na graničnim prijelazima, te 14 uređaja za nadzor alkoholiziranosti vozača, dva uređaja za nadzor brzine kretanja vozila i jednokratni testeri za utvrđivanje prisutnosti opojnih droga u organizmu.

Tijekom provođenja akcije naplaćena je jedna novčana kazna, uručeno je šest mjera pisanog upozorenja i 17 prekršajnih naloga te slijede četiri optužna prijedloga, što ukupno čini 25 represivnih mjera prema utvrđenim prekršajima. Također, devet vozača je isključeno iz cestovnog prometa na temelju zakonske regulative.

Tijekom pojačanog postupanja, kod sedam vozača utvrđena je nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu, dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost opojnih droga.

Iz policije ističu i kako su dva vozača smještena u posebne prostorije policije do otriježnjenja.

Naime, 40-godišnji vozač zatečen je kako upravlja osobnim automobilom u Starim Mikanovcima s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,6 g/kg. Nakon otriježnjenja, zbog izrazite upornosti u činjenju prometnih prekršaja kroz prethodno trogodišnje razdoblje, 40-godišnjak je doveden u Općinski sud u Vinkovcima gdje je proglašen krivim i osuđen na 20 dana zatvora, 2.000 kuna novčane kazne te mu je određena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju 12 mjeseci.