27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

U novom singlu Missing You Zele Lipovača surađuje sa pjevačem Black Sabbatha!

Više od autora

- vl promo-

Zele Lipovača ft. Tony Martin (Missing You, single) [St]Zele, osnivač i mastermind grupe Divlje jagode, nakon uspjeha s prvim singlom s istoimenog albuma  ‘Internal Waves Of Love’, sada je predstavio i spot za pjesmu ‘Missing You’, drugi singl s novog albuma. Na novom singlu se kao poseban gost pojavljuje poznati britanski pjevač Tony Martin, koji je u svom desetogodišnjem radu s grupom Black Sabbath ostavio neizbrisiv vokalni i autorski trag.

Tony Martin u pjesmi ‘Missing You’ pokazuje svu zrelost i raskoš vokalne interpretacije, a video za tu pjesmu snimljen je na nezaboravnim lokacijama Londona i Zagreba.

Vizualnu priču pjesme ‘Missing You’ osmislio je i snimio Dario Godič iz Cinematix studija. Za potrebe snimanja ekipa je iz Zagreba otputovala u London te spojila najupečatljivije lokacije dvije prijestolnice.

Dugoočekivani solo album ‘Internal Waves of Love’ Zeleta Lipovače, čarobnjaka na gitari, prava je poslastica za sve ljubitelje dobre glazbe, a već u prvim danima nakon objavljivanja skupio je zavidan broj pozitivnih kritika i reakcija. Za potrebe novog albuma Zele je okupio vrhunsku svjetsku ekipu i dvije godine radio na relaciji London – Gothenburg – Zagreb. Nakon višemjesečnog snimanja u poznatom studiju Šišmiš, album seli iz Zagreba u Švedsku, gdje legendarni gitarist grupe King Diamond i glazbeni producent Andy LaRocque u svom svjetski poznatom studiju Sonic Train radi miks i mastering albuma. Omot novog albuma i fotografije potpisuje Igor CC Kelčec, jedan od najistaknutijih dizajnera i fotografa na ovim prostorima. S obzirom na konceptualnu prirodu ovog albuma, Zele svijetu šalje univerzalnu poruku ljubavi koja je jedina u suštini razumljiva na svim jezicima.

Zele je osebujni i unikatni umjetnik, gitarist, skladatelj i producent, koji je Istoku približio Zapad, a Zapadu donio duh istočne mistike i balkanskog šarma, te je svojom glazbom otvorio mnoga vrata na koja su drugi bezuspješno kucali. Danas, nakon više od 35 godina karijere s Divljim jagodama i preko tri milijuna prodanih nosača zvuka, iza sebe ima golemi glazbeni opus: više od 1500 odsviranih koncerata i 27 snimljenih albuma, te veliku listu glazbenika i izvođača za koje je također stvarao. Zvuk njegove gitare govori umjesto njega. Njegova sola se ne slušaju, nego pjevaju!

ZELE FT. TONY MARTIN: MISSING YOU [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno