27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

U OK Zrinski Nuštar aktivno igra 55 igrača

Više od autora

- vl promo-

Odbojkaški klub Zrinski iz Nuštra osnovan je 10. travnja 1979. godine, pa je tako na Uskrsni ponedjeljak proslavio svoj 44. rođendan. Ovom smo prilikom razgovarali s predsjednikom kluba Zlatkom Rupčićem koji nam je predstavio klub u kojem danas aktivno igra 55 igrača.

FOTO: OK Zrinski Nuštar

Seniori se natječu u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi – Istok, a trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji. U klubu se također radi i s mlađim kategorijama, a Zrinski okuplja pripadnike u maloj odbojci, mlađim kadetima, kadetima te u juniorima. Upravo se juniorski uzrast, uz svoja prvenstva, natječe u drugoj ligi istok, dok kadeti sportske uspjehe traže u prvoj državnoj ligi. Mlađi kadeti vezani su uz Slavoniju i Baranju, kao i mala odbojka. Ekipa je školska, klub ima odličnu suradnju sa školom, a nedavno je izboren i plasman na državnu završnicu u Poreču.

FOTO: OK Zrinski Nuštar

„Glavni je cilj kluba  razvoj mladih igrača i osiguravanje uvjeta za treninge kao što imaju njihovi vršnjaci u nekim drugim većim sredinama. Također, želja nam je izgraditi i novu sportsku dvoranu”, rekao je Rupčić.

Koliko se ozbiljno radi, dovoljno govori činjenica kako s djecom rade tri licencirana trenera, a to su Tihomir Škvarić, Stjepan Raguž i Ivan Ban. Svi u Zrinskom volontiraju, a stručni kadar vrlo je bitan za cjelokupni rad.

FOTO: OK Zrinski Nuštar

„Odbojka je prekrasan sport, koji kada krenete igrati nećete moći stati. Donosi vam stvaranje novih prijateljstava, a također ćete proputovati cijelu Hrvatsku te se dobro zabaviti u jednoj zdravoj, veseloj i prijateljskoj atmosferi. Stoga, pozivam sve zainteresirane da se jave i priključe našim treninzima dok traje školska godina. Čekamo pomoć Općine kako bi preko ljeta osigurali dva velika terena za odbojku na pijesku. Organizirat ćemo turnire i zabavne programe tijekom srpnja i kolovoza, a nadamo se kako ćemo zabaviti djecu koja nažalost nemaju financijske mogućnosti otići na ljetovanje”, zaključio je predsjednik kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno