U Opatiju putuje skupina Dječjeg vrtića Medenjak s temom “Profesor Baltazar”

0
206

Predvođeni prošlogodišnjim pobjednicima, vinkovačkim vrtićima, “Vladimir Nazor” i “Naša radost” s maskom “Lijeni Bosut” ulicama Vinkovaca danas je prošlo sedamnaest maskiranih skupina šarene i vesele karnevalske povorke 23. Vinkovačkog karnevala.

Iako je u petak upravo maškarama predao ključeve grada, dobrodošlicu svima poželio je gradonačelnik Vinkovaca trenutno s mandatom u mirovanju Ivan Bosančić, zaželjevši malim maškarama da se što bolje provedu i što bolje predstave jer najbolji, poznato je, osvajaju vrijednu nagradu kojoj se svi nadaju: sudjelovanje na Opatijskom dječjem karnevalskom korzu.

A Prosudbeni sud koji su činili Dinka Miškić, Anita Peti i Dubravko Mataković, nakon ozbiljnog vijećanja odlučio je da dogodine u Opatiju putuje skupina Dječjeg vrtića Medenjak s temom “Profesor Baltazar”.

Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Trnoružica sa “Slavonskom šumom”, a treće skupini OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci na temu “Snjeguljica”.

A svakako vrijedi spomenuti sve koji su danas pod maskama prošli vinkovačkim ulicama, jer su se svi jednako marljivo pripremali. A to su: Plesna udruga Vinkovačke mažoretkinje, Udruga mažoretkinja Općine Nuštar, UOSI “Bubamara” Vinkovci , Predškolska usanova Vrtuljak Nuštar, Like2Learn Vinkovci, Tinker Labs Vinkovci, Dječji vrtić Bajka Vinkovci, KUD Slavko Mađer Cerić, Dječji vrtić Cvjetnjak Vinkovci, Dječji vrtić Kosjenka Vinkovci, FA Lisinski Vinkovci, HKD Vukojevci i Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci.

Vinkovački karneval organizira istoimena udruga, a pokrovitelji su Grad Vinkovci, TZ grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemska županija.

U ovogodišnjem programu sve ljubitelje maškaranja i pokladnog ludovanja čeka još vraćanje ključeva grada i paljenje Bušara na Trgu Vinkovačkih jeseni u utorak, 25. veljače.