24 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

U Općini Andrijaševci razmišljaju “zeleno”, u planu nove biciklističke staze

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U Rokovcima i Andrijaševcima s nestrpljenjem iščekuju završetak radova na kanalizacijskoj mreži, koji su neosporno rješenje jednog od najvećih problema u općini Andrijaševci, no, zbog raskopanih i blatnih cesta i staza, u ovom trenutku i ono što iritira mještane. Ono što je najvažnije, naglašava načelnik Damir Dekanić, po završetku ovih radova ova dva mjesta konačno će dobiti ono što godinama čekaju, besplatne kanalizacijske priključke. Puštanje mreže u rad, dodaje, trebalo bi bit upriličeno u lipnju, u sklopu Dana općine, odnosno manifestacije Bosutski dani. “Prošla radna godina, s naglaskom na aglomeraciju, je iza nas, u istoj smo uspjeli odraditi i određene preduvjete za poslove koji nas čekaju u ovoj godini. Kupili smo, naime, još jednu kuću i zemljište u centru Rokovaca, od crkve do Bosuta, gdje u ovoj godini počinjemo s izradom projekta trga i parka. Pri kraju je izrada projekta smještajnih i rehabilitacijskih kapacitete uz SC Frankopan, izrada projekta adrenalinskog parka u prostoru između škole i Frankopana, presvlačenje gumenom podlogom postojećih betonskih terena, kao i projekt izgradnje terena s umjetnom travom na prostoru pomoćnog igrališta”, ističe Dekanić.

Mještane će posebno zanimati da je u tijeku i izrada projekta objekta na prostoru sadašnje slastičarnice i izrada projekta tržnice.

U ovoj općini nastavljaju u “zelenom” ritmu, u pripremi su tako projekti biciklističke staze u Bosutskoj ulici u Rokovcima, prema Privlaci, te biciklističke staze od Andrijaševaca prema Cerni. “Očekuje nas i nastavak modernizacije električne mreže u suradnji s HEP-om, a uz već postojeće projekte Doma kulture, te projekte uređenja Vinkovačke, Bosutske, Stjepana Radića i ulice Matije Gupca sigurno je da nam predstoji još jedna godina puna radova, odnosno rasta i razvoja Općine Andrijaševci”, poručuje Dekanić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno