U općini Nuštar otvoreno je Reciklažno dvorište, koje žitelji ove općine već dulje vrijeme željno očekuju. Svečano otvorenje Reciklažnog dvorišta Nuštar, koje se nalazi na cesti između Nuštra i Marinaca, upriličeno je na današnji dan jer ova općina danas slavi blagdan svoje zaštitnice sv. Ane.

Općina Nuštar izradila je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u studenom 2015. godine, a nakon ishođene građevinske dozvole i prijave na natječaj u siječnju 2018. godine, sklopljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Nuštar” proveden je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., ukupne je vrijednosti 3,3 milijuna kuna, a EU sufinanciranje je u iznosu 2,8 milijuna kuna. Kako je dio novca osiguran i iz državnog proračuna ostvareno je gotovo stopostotno sufinaciranje ovoga projekta, istaknuo je danas Hrvoje Drinovac, načelnik općine Nuštar, koji je presjecanjem vrpce otvorio Reciklažno dvorište u Nuštru.

Žitelji općine Nuštar, za koje je odlaganje otpada besplatno, već su dobili letak s detaljnim uputama vezanim uz Reciklažno dvorište i vrste otpada koje se tamo mogu dovoziti, a o svemu se mogu informirati i u Općini Nuštar te u samom Reciklažnom dvorištu koje će raditi od ponedjeljka do petka, tri dana dopodne i dva dana poslijepodne, te jednu subotu u mjesecu.