17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

U Općini Stari Jankovci novih 600 stabala lipe

Više od autora

- vl promo-

Načelnik Općine Stari Jankovci potpisao je ugovor kojim se planira posaditi 600 novih stabala lipe. Ovo je već drugi odobreni projekt kojim je Općina ostvarila uspjeh u povlačenju sredstava za dodatno ozelenjavanje u svrhu prilagodbe klimatskim promjenama, ističu iz Općine.

Početkom idućega tjedna bit sadit će i 3000 novih sadnica na području cijele Općine, a ovim projektom će dodatno ozeleniti te obogatiti drvorede i parkove autohtonom vrstom stabala.Provedbom projekta koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Stari Jankovci može utjecati na smanjenje emisije CO2 za 20%, što je, kako navode, više nego dovoljno za dostizanje zadanih ciljeva do 2030. godine.

Dodajmo kako je cilj poziva smanjiti ranjivost prirodnih sustava i društva na negativne utjecaje klimatskih promjena te posljedično pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske, što Općina Stari Jankovci i nastoji kroz brojne projekte i programe vezane uz zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a da u tome uspijeva potvrda je i ovaj projekt.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno