- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U sklopu Zavoda za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek, jučer su otvoreni Terapijsko-rehabilitacijski park i igralište. Ukupna vrijednost projekta je 105 tisuća kuna od čega je od donacije Udruge RTL Pomaže djeci dobiveno ukupno 85 tisuća kuna. Projektu je pomoglo i gradsko poduzeće Unikom koje je besplatno doprinijelo uređenju parka rušenjem i uređenjem određenog drveća te vađenjem korijenja i panjeva.

Ovim projektom uređenja terapijsko-rehabilitacijskog parka za djecu i adolescente omogućio se dodatni, novi vid terapije i provođenja rada s pacijentima svih stupnjeva oboljenja. Uređeni okoliš, svježi zrak, priroda, otvoreni prostor, brojne sportske i tjelesne aktivnosti, sunce i žive boje zasigurno mogu biti dodatni doprinos terapiji i pomoći u normalizaciji stanja pacijenata, u ovom slučaju osobe u razvoju, djeteta ili adolescenta.

Sadržajima poput ovog, Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju KBC-a Osijek postao je mjesto gdje se dijete i adolescent ne osjeća kao pacijent, već kao mlada osoba koja se educira raditi na sebi i svojim rizičnim ponašanjima, što ujedno predstavlja i jedan od glavnih ciljeva realizacije ovog projekta.