Nakon višetjedne izolacije zbog globalne zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom, učenici i učitelji su se u ponedjeljak vratili u školske klupe. Kako je objavio Sindikat hrvatskih učitelja, u školske klupe se u Hrvatskoj vratilo oko 1,77 posto učenika, a jedna od škola koja svakako podiže taj prosjek je ona u Komletincima u koju se vratilo gotovo 60 posto učenika.

U ponedjeljak su se nakon gotovo dva mjeseca u školske klupe vratili učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Odluku o tome hoće li se djeca vratiti u škole ili neće donosili su njihovi roditelji, a većina je odlučila djecu ostaviti kod kuće što su mnogi ocijenili fijaskom ideje povratka u školu. Međutim, u Komletincima je priča nešto drugačija. Od ukupno 55 učenika koji pohađaju prvi, drugi, treći i četvrti razred osnovne škole, vratilo se njih 32 čime Osnovna škola „Vladimir Nazor“ spada u škole s najvećim postotkom učenika koji su se vratili u školske klupe.

„Učenici su se prilagodili bez ikakvih problema, mi smo kao škola organizirali i pripremili sve ono što su bile preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ispoštovali smo sve što su oni postavili kao uvjet da se djeca mogu vratiti i bez ikakvih problema održavamo nastavu“, rekla nam je ravnateljica Katica Novoselac te naglasila kako se u četvrtom razredu od ukupno 13 učenika vratilo njih 11, što čini gotovo cijeli razred.

Osim ovih epidemioloških kojih se svi pridržavaju, značajnijih promjena u nastavi i radu s djecom nema.

„Meni je iznimno drago što su se djeca vratila i stvarno ih je lijepo ponovno vidjeti. Jedva su čekali da se međusobno vide i da vide svoje učiteljice. Rekli su da im je sve to s koronavirusom već dosadilo i da su jedva čekali vratiti se u školske klupe“, istaknula je Novoselac.

Prije ovog dugo iščekivanog 11. svibnja, škola je obavijestila roditelje o početku nastave i zamolila ih da se upoznaju s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i preporukama Ministarstva. Roditelji su potpisali izjavu da žele poslati svoje dijete u školu, a razlozi zbog kojih su neki odlučili postupiti drugačije školi nisu poznati.

„Roditelji su se izjasnili žele li ili ne poslati svoje dijete u školu, a ja kao ravnatelj dalje nisam postavljala pitanja, a nije ni do mene da takva pitanja postavljam“, dodala je ravnateljica.