Na području Otoka i Komletinaca provode se brojni kapitalni projekti, a koje je danas ministru financija Zdravku Mariću predstavio gradonačelnik Otoka Josip Šarić. Obišli su neke od najvećih projekata koji se provode na području grada, a koji su financirani sredstvima EU fondova.
Pregledali su tako Virove na kojima u sklopu projekta Vrata spačvanskog bazena, ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna, grade hotel s popratnim sadržajem, novootvoreni Poduzetnički inkubator vrijednosti 13,5 milijuna kuna, obišli su i gradilište Dječjeg vrtića na kojem rade rekonstrukciju u iznosu oko 7,2 milijuna kuna, te uspješnu drvoprerađivačku tvrtku Bjelin d.d. u poduzetničkoj zoni koja zapošljava više od 160 radnika, a gdje uskoro započinju novi radovi na proširenju pogona.
Treba reći da se na područja grada provodi i projekt aglomeracije kojim će sva kućanstva Otoka i Komletinaca dobiti besplatan priključak na kanalizacijsku mrežu. Projekt je vrijednosti 82 milijuna kuna, također sufinanciran sredstvima EU fondova. Nakon obilaska uslijedilo je i druženje s građanima.