23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

U Otoku upaljena četvrta adventska svijeća

Više od autora

- vl promo-

U Otoku je upaljena četvrta adventska svijeća ujedno i posljednja, a ona simbolizira radost. Upalili su je članovi udruge Vjera i svjetlost koja djeluje pod okriljem župe Svetog Antuna Padovanskog.

Okupljeni su odmah po završetku molitve i paljenja svijeće koja označuje skorašnji dolazak najradosnijeg kršćanskog blagdana mogli su se zaputiti na štandove kako bi kušali kuhano vino i ostale proizvode izložene na štandovima u sklopu božićnog sajma.

„U ozračju radosti i veselja proći će i Božićni sajam na kojemu posjetitelji mogu kupiti razne proizvode naših izlagača. U kulturnom programu sudjeluju udruge koje nastupaju na svim događajima u gradu Otoku i mi smo ponosni što će u sklopu adventa prezentirati sve što su radili kroz godinu”, rekao je Mirko Martinović pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Grada Otoka.

Građane su svojim programom zabavljali osnovnoškolci iz Komletinaca, vrtićarci iz Otoka, ritmička skupina, gradski zbor. Najmlađe su iznenadili Motomrazovi koji su ih darivali poklonima.


„Nakon dvije godine što smo bili zaključani zbog pandemije odlučili smo stvoriti jednu pravu atmosferu Božića i pozvati sve OPG-e, vrtiće i udruge da pokažu zajednici što su sve pripremili. Zadovoljna sam odazivom građana. Moram pohvaliti i Lovačku udrugu Otok i Ribičke udruge Grada Otoka koje su kuhale vino, čobanac i fiš za svoje sugrađane koji se dijeli besplatno”, kaže Gordana Draženović djelatnica gradske uprave Otoka.

Svoje proizvode i radove izložili su i Udruga žena te Udruga invalida iz Otoka. Što su sve ponudili na ovogodišnjem božićnom sajmu približila je njihova članica Kata Lukić.

„Sve što je izloženo smo radili sami zajedno s našim članovima. Udruga Žena Otok izradila je prigodne bočice s ukrasima za Božić, radili smo i salenjake i pogačice sa sirom. Udruga invalida radila je čestitke i bočice, sve je bilo s motivima Božića”, navela je Lukić.

Za večerašnje dobro raspoloženje pobrinuli su se i tamburaši koji su uz hitove tamburaške glazbe otpjevali i pokoju božićnu pjesmu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno