13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

U pojačanu borbu protiv komaraca ipak se ide u novom terminu

Više od autora

- vl promo-

Grad Vinkovci kreće u pojačanu borbu protiv komaraca. Uz one već stalne tretmane koje obuhvaćaju područje Bosuta, Banje i Bajera, ali i Nevkoša, Ervenice, Borinačkog kanala te niza manjih uličnih kanala, započet će se s adulticidnim suzbijanjem komaraca, točnije suzbijanjem odraslih jedinki metodom toplog zamagljivanja sa zemlje.

Ovom će se prilikom koristiti adulticid namijenjen za ULV primjenu. Iako je Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske dalo zeleno svijetlo za korištenje ove metode, iz Grada ipak upozoravaju ljude da se ne zadržavaju na otvorenome tijekom vremena suzbijanja. Također, pčelarima je upućen apel da zaštite svoje pčele, iz razloga što se koristi adulticid s djelatnom tvari na bazi sintetskih piretroida.

Iako je suzbijanje trebalo započeti danas u večernjim satima u mjesnim odborima Mirkovci, Stjepan Radić, Mala Bosna i Ban Jelačić, dok bi sutra (četvrtak 1. lipnja) u jutarnjim satima vozila za suzbijanje komaraca prošla kroz mjesne odbore Centar, Kolodvor, Lapovci, Zagrebački blok i Slavija, a u večernjim satima kroz mjesne odbore Lenije, Vinkovačko Novo Selo i Dvanaest redarstvenika. Ipak, zbog lošeg najavljenog vremena akcija se odgađa do daljnjeg, a o novim terminima svi će biti upoznati na vrijeme.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno