11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

U posljednja 3 mjeseca pružene 12.024 usluge

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kako javljaju iz Općine Stari Jankovci, iza njih je prva godina pružanja usluga pomoći u kući krajnjim korisnicima projekta ZAŽELI – Općina Stari Jankovci. Sama provedba projekta na terenu je na izuzetno visokom nivou te se svakodnevno trude svojim krajnjim korisnicima biti na raspolaganju i olakšati im obavljanje svakodnevnih aktivnosti, koje za njih zbog starosti i bolesti predstavljaju napor, pa čak i nemogućnost da osnovne životne potrebe sami zadovolje.

U prethodnom razdoblju imali su podjelu paketa higijenskih potrepština, a usluge pomoći u kući su se neometano provodile te je bilo 5.383 obilaska krajnjih korisnika, za vrijeme kojih je pruženu u posljednja 3 mjeseca 12.024 usluge. Organizirano je 5 Radnih sastanaka sa zaposlenim ženama, ovoga puta su Radni sastanci organizirani u svakom od 5 naselja Općine Stari Jankovci. Projekt ZAŽELI – Općina Stari Jankovci sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.397.950,00 kn.

Osim projekta Zaželi, Općina Stari Jankovci nastavlja i s drugim aktivnostima. Tako je objavila Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja. Javna priznanja u Općini Stari Jankovci su Počasni građanin, Plaketa i Grb koja se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetna ostvarenja u svim područjima djelatnosti gospodarskog i društvenog života Općine, a osobito na području gospodarstva, obrazovanja, kulture, fizičke kulture i drugih društvenih djelatnosti. Svake godine, za svako područje, može se dodijeliti samo jedna Plaketa, Grb ili Priznanje.

Prijedlog za dodjelu Plakete, Grba ili Priznanja Općine Stari Jankovci može podnijeti svaki punoljetni građanin Općine – svaka fizička osoba, Općinski načelnik, pravna osoba (poduzeće, tvrtke, ustanove, udruge građana) ili tijelo lokalne samouprave. Rok za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja je 20. ožujak 2019. godine

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno