U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci večeras su otvorene čak dvije izložbe u okviru programa obilježavanja Dana grada Vinkovaca.

Središnja bila je izložba “Građani svome gradu 3”, a na kojoj su treću godinu zaredom u knjižnici izložena djela nastala na likovnoj radionici “Moje vrijeme” koju već pet godina vodi akademski slikar-grafičar Želimir Fišić za odrasle Vinkovčane raznih profila, a koje povezuje ljubav prema likovnoj umjetnosti i tome žele posvetiti svoje slobodno vrijeme i kreativno ga ispuniti. Izložba donosi izbor radova nastalih na radionici koja je trajala sedam mjeseci, a pohađali su je: Katica Čulo, Jasminka Mandek, Biljana Kolbas, Hrvoje Jurišić i Thomas Gaunt. Izložena su djela u različitim tehnikama, većinom slikarskim, od akrila, tempere, akvarela, slikarskog ugljena i drugih.

Druga izložba predstavljena večeras je izložba iz fundusa knjižnice pod nazivom “Starija vinkovačka fotografija”, a riječ je o fotografijama iz darovane foto ostavštine vinkovačke obitelji Eichinger. Fotografije koje datiraju u prvu polovicu 20. stoljeća izložene su prvi put, a vrlo su zanimljive jer ne govore samo o ovoj obitelji, nego i o povijesti Vinkovaca.

U večerašnjem programu brojnim posjetiteljima obratili su se ravnateljica knjižnice Vedrana Lugić, voditelj radionice “Moje vrijeme” Želimir Fišić te u ime svih autora Hrvoje Jurišić. Izložbu “Građani svome gradu 3” otvorio je Davor Mecanović, zamjenik pročelnice za kulturu i turizam Grada Vinkovaca. U glazbenom dijelu programa nastupila je Ženska pjevačka grupa “Lira” Vinkovci.

Obje izložbe u Knjižnici se mogu pogledati do kraja kolovoza.