Foto: S. Aračić

Obuka je trajala tri tjedna, sastojala se od teorijskog i praktičnog dijela, a uspješno ju je završilo 19 pripadnika Hrvatske vojske.

U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi, u petak, 19. lipnja 2020. godine, održana je svečanost završetka 20. naraštaja Tečaja za instruktore na kojoj su polaznicima uručene potvrde. Obuka je provedena je od 1. do 19. lipnja 2020. godine u vojarni „123. brigade HV“ u Požegi, a istu je uspješno završilo 19 polaznika pripadnika Hrvatske vojske.

Tijekom tri tjedna polaznici su kroz teoretski dio odslušali sav nastavni sadržaj propisan nastavnim planom i programom, te su potom u praktičnom dijelu kroz različite vježbe provodili i vršili raščlambu obučnog sata sukladno pedagoško metodičkim standardima.

Cilj tečaja je stjecanje kompetencija polaznika za poučavanje i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u procesu što učinkovitijeg osvježavanja postojećih ili usvajanja novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina radi ispunjavanja svih zadaća.

Tečaj za instruktore sadržajno se nastavlja na drugu razinu dočasničke izobrazbe, Temeljnu dočasničku izobrazbu, tako da proširuje kompetencije zapovjednika desetina u području poučavanja i obučavanja, odnosno izgrađuje poučavateljske i obučavateljske kompetencije budućih instruktora.