Nakon velikog projekta izgradnje Istočne obilaznice grada Vinkovaca, u dijelu cestovnog prometa u Vinkovcima će uslijediti još jedan važan projekt, a riječ je o rekonstrukciji ceste u Ulici Ruđera Boškovića. Aktivnosti vezane uz projektiranje i ishođenje potrebne dokumentacije za rekonstrukciju ceste u ovoj izrazito prometnoj vinkovačkoj ulici u tijeku su već neko vrijeme.

Tako je i Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Vinkovaca 13. kolovoza proveo javni uvid u spis predmeta Hrvatske ceste d.o.o. – rekonstrukciju raskrižja na državnoj cesti DC 55 – Ulice Ruđera Boškovića, Hrvoja Vukčića – Hrvatinića i Nikole Tordinaca u kružni tok, infrastrukturne namjene prometnog sustava (cestovni promet). Za projektiranje ovoga kružnog toka prema Planu građenja i održavanja državnih cesta za 2019. godinu u proračunu Hrvatskih cesta osigurano je 107.500 kuna.

Nakon rekonstrukcije cesta bi, umjesto dosadašnje četiri vozne trake imala dvije, te bi se preostali dio ceste iskoristio za parkirališna mjesta. Kada je riječ o mostu preko Bosuta, jedan od prijedloga je postavljanje zaštitne ograde za pješake, kako bi školarci na putu u školu i iz škole bili što sigurniji.

Rekonstrukcija ulice Ruđera Boškovića i izgradnja kružnog toka dva su projekta rekao nam je Goran Martinović rukovoditelj poslovne jedinice Osijek Hrvatskih cesta te istaknuo izrazitu frekventnost ovoga raskrižja gdje se odvijaju prijevozi teškog prometa, što predstavlja veliko opterećenje.

“Rekonstrukcija Boškovićeve ulice obuhvaća cestu od kružnog toka kod “mirkovačke Ine” do kraja “novog mosta”. Vrijednost radova iznosi 18 milijuna kuna, a javni poziv za izvođača radova biti će raspisan u rujnu ove godine. Kada je riječ o kružnom toku Martinović ističe da je napravljeno idejno rješenje. “Trenuto je u tijeku izrada projektne dokumentacije te će se nakon dobivanja građevinske dozvole krenuti s njegovom izgradnjom, a što će biti najvjerojatnije sljedeće godine.”, zaključio je Goran Martinović.