9 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

U pripremi je nastavak popularnog apokaliptičnog hita “Ja sam legenda”

Više od autora

- vl promo-

Posve neočekivana novost stiže iz tvornice snova: jer na pomolu je nastavak popularnog postapokaliptičnog filma “Ja sam legenda” (I Am Legend, 2007.) u kojem je glavnu ulogu uprizorio Will Smith.

Tu je vijest plasirao The Hollywood Reporter čiji su izvori potvrdili da se radi na nastavku, kao i da će sam Will Smith sudjelovati u filmu, zajedno s vrlo popularnim glumcem Michaelom B. Jordanom. Scenarijem će se baviti Akiva Goldsman, koji je scenarij potpisao i za izvornika. Radnja je trenutno, naravno, posve neznana.

Podsjetimo se kako radnja filma iz 2007. godine prati jedinog preživjelog čovjeka, u svijetu poharanom globalnom pandemijom. Imajući na umu zbivanja u svijetu u posljednje dvije godine, nije teško shvatiti u čemu su producenti našli nadahnuće za stvaranje nastavka.

Nakon “Last Man on Earth iz 1964. godine i kultnog “The Omega Man” iz 1971. godine, “”Ja sam legenda” je treća u nizu adaptacija romana Richarda Mathesona, originalno objavljenog davne 1954. godine, žanrovskog pisca i čestog TV scenariste. Roman je imao utjecaja na cijeli žanr, budući da se upravo on najčešće navodi kao prvi primjer tzv. zombi-fikcije u pop kulturi, godinama prije Romerove “Noći živih mrtvaca” (Night of The Living Dead, 1968.).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno