Stephen Kingova Carrie dobiva novu adaptaciju, ovog puta za FX. Ta mreža razvija limitiranu seriju baziranu na kultnoj horor noveli a prati srednjoškolku Carrie White, koja otkriva da ima telekinetičke moći…
Posljednja adaptacija Carrie je ona iz 2013. godine, s Chloe Grace Moretz, Julianne Moore i Judy Greer u glavnim ulogama. Scenarist je bio Roberto Aguirre-Sacasa a redateljice Kimberly Peirce. Popularna Carrie dobila je 1988. godine i svoju broadwaysku mjuzikl inačicu a David Carson ju je za TV adaptirao 2002. godine.
Ipak, najpoznatija adaptacija ove novele je ona redatelja Briana De Palme iz 1976. godine u kojoj je Sissy Spacek utjelovljuje djevojku Carrie White. Spacek je za tu ulogu osvojila i nominaciju za Oscara u kategoriji “Najbolje glumice”, dok je Piper Laurie bila nominirana za “Najbolju sporednu glumicu”.
U pripremi je i niz drugih projekata inspiriranih Kingovim dijelima, među kojima je i TV serija “Jerusalem’s Lot” u kojoj će glumiti Adrien Brody. Tu je i HBO serija “The Outsider”, s Benom Mendelsohnom i Cynthiom Erivo u glavnim ulogama čija se prva epizoda počinje emitirati u nedjalju 12. siječnja. Nadalje, u izradi je i nova verzija kultne serije “Stav” (The Stand), u kojoj će glumiti Greg Kinnear i Whoopi Goldberg.
Izvor: svijetfilma.eu