17 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

U prodaji homoge album Lidije Andonov i Andyja Pavlova

Više od autora

- vl promo-

Već najavljivani album Lidije Andonov i Andy Pavlov – “Mlad i radostan”, koji predstavlja svojevrstan omaž jugoslovenskoj glazbi 80ih godina prošlog stoljeća, objavljen je u digitalnom izdanju za izdavačku kuću Sweet Sensation (koju su početkom 2021. osnovali članovi grupe Sixth June i pijanist Andy Pavlov).

“Mlad i radostan” je album koji sadrži pjesme za glas, klavir i kontrabas bendova koji su obilježili i ovo vrijeme: La Strada, U škripcu, EKV, Vlada Divljan, Električni orgazam, Darko Rundek, Videosex, Paraf, Zana, Bajaga & Instruktori.

Upravo je istoimena pjesma benda La Strada – “Mlad i radostan” inspiracija za naziv ovog albuma, za koji je značajan doprinos dao američki kontrabasist Greg Cohen koji je u svojoj bogatoj karijeri surađivao s glazbenicima kao što su Laurie Andreson, Tom Waits, John Zorn i David Byrne. Snimatelj albuma je Andrej Mladenović (Down There Studio B).

“Naša ideja je bila da ispričamo priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je naša potreba da napravimo omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote. Kada smo počeli da spremamo album, nekako nam je spontano došlo da odsviramo i neke novije numere autora iz tog vremena. Hteli smo da obgrlimo prošlost i napravimo most ka budućnosti. Zato i taj sufiks “Beyond” (Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond)”. – kaže Andy tj. Andrija Pavlović.

LIDIJA ANDONOV & ANDY PAVLOV | foto: Vuk Vidor

“Želeli smo da se vratimo pesmama koje su nama bile jako važne u periodu odrastanja, ali i sazrevanja kao umetnika. Radeći na ovim pesmama sami a potom i sa Gregom, ponovo smo otkrivali njihovu snagu i lepotu. Uvideli smo koliko one i danas mogu biti aktuelne, i kako imaju upravo one kvalitete koji nam danas nedostaju.” – rekla je Lidija.

Album je tijekom rujna prošle godine sniman u studiju Down There Studio B u Beogradu, a ton majstor i bubnjar je Andrej Mladenović. Tijekom 2022. godine, očekuje nas i fizičko, vinilno izdanje albuma.

Lidija Andonov, pjevačica i glumica, snimila je s glazbeno-vizualnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte diljem svijeta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.

Andrija Pavlović je pijanist i skladatelj, član muzičkog sastava LP Duo s kojim je objavio osam albuma i nastupao u koncertnim dvoranama širom svijeta (Carnegie Hall  New York, Kennedy Centar Washington, Royal Danish Theater & Opera Copenhagen). Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno