Novi studijski album Leonarda Cohena “Thanks For The Dance”, objavljen je u petak 22. studenog. S nekoliko vrhunskih gostiju “Thanks For The Dance” je neočekivana žetva umjetnikovog, do sada neobjavljenog, materijala.
U saradnji sa producentom i sinom pokojnog Leonarda, Adamom Cohenom, prijatelji i kolege su se skupili podržati i kompletirati djelo na kojem je Leonard započeo rad, stvorivši kolekciju pjesama u kojoj odzvanja zvuk njegovog glazbenog opusa, a opet zvuči cijelovito i svježe.
Mini-dokumentarac “The Story of Thanks For The Dance” sadrži intervjue sa producentom (Adam Cohen), snimateljem (Michael Chaves), kao i onima koji su doprinijeli njegovom nastanku, a to su: Leslie Feist, Daniel Lanois, Richard Reed Perry (Arcade Fire), Zac Rae (Death Cab For Cutie), Damien Rice i Patrick Watson. Svako od njih opisuje svoj put koji ga je doveo do rada na ovom albumu, istražuje doprinos, značenje i težinu koju ovaj album nosi sa sobom.

U čast albuma, NOWNESS je objavio seriju: Thanks for the Dance: Artistic Responses to Leonard Cohen. Svaki video nudi izrazitu vizualnu glazbenu prezentaciju, maštovitu interpretaciju Cohenovog života i stihova, koje imaju duboko osobno značenje svakom umjetniku koji je bio uključen u seriju.
Leonard Cohen jedan je od najdugovečnijih kulturoloških ikona moderne povijesti. Njegova glazba, poezija i proza, umjetnost uopće, nastavljaju utjecaj i inspiriraju publiku diljem svijeta.
Album Thanks For The Dance (Columbia/Legacy/Sony/Menart) možete slušati OVDJE.

Thanks For The Dance popis pjesama:
  1. Happens to the Heart
  2. Moving On
  3. The Night of Santiago
  4. Thanks for the Dance
  5. It’s Torn
  6. The Goal
  7. Puppets
  8. The Hills
  9. Listen to the Hummingbird