Kultni bend Metallica ove je godine proslavio svoj trideseti rođendan. Kao poklon svojim obožavateljima, bend je pripremio remasteriranu verziju svojeg albuma “…And Justice For All” koji je zaslužan za njihov proboj na svjetsku scenu.

Metallica je predstavila remasteriziranu verziju svojeg kultnog albuma …And Justice For All. Pjesme kao što su “Eye Of The Beholder” ili “One” sada možemo slušati u novim verzijama za koje se koristila najmodernija produkcija. Metallica je reizdanje objavila u raznim oblicima – od standardnog CD-a, kasete, vinila do bogatog kolekcionarskog deluxe box seta. Sve je dostupno za kupovinu putem Metallica.com.

Fanove će zasigurno razveseliti i činjenica da proširena verzija reizdanja (Expanded Edition) uključuje i prethodno neobjavljene demo i live snimke, prve mixeve pjesama te bogatu knjižicu s do sada neobjavljenim fotografijama Rossa Halfina. Limited Edition Deluxe Box Set će uistinu biti pravo glazbeno blago, budući da će sadržavati remasterirani dvostruki 180g LP, 11 CD-a, 4 DVD-a, knjigu od 120 stranica s neobjavljenim fotografijama i komentarima brojnih sudionika ove priče. Bend je pripremio i prigodni unboxing video kako bi prikazali što sve dolazi u proširenoj verziji.

Album je u originalu izašao 7. rujna 1988. godine. Upravo je taj album pokrenuo veliku lavinu oko Metallice; osam puta je ostvario platinastu nakladu, omogućio je bendu da debitira na dodjeli nagrada Grammy (za koju je bio i nominiran), a prvi put je u cijelosti na albumu sudjelovao i novi basist Jason Newsted. Nakon tog albuma Metallica je postala cijenjena u mnogim krugovima. Sam bend osnovan je 1981. godine, a osnivači su bubnjar Lars Urlich i gitarist i vokal James Hatfield. Posljednjih 37 godina koliko su na sceni prošli su sve – predstavili deset studijskih albuma, osvojili devet nagrada Grammy, te nastupali širom svijeta, pa čak i u Hrvatskoj 2010. godine. Iduće, 2019. godine, bend kreće na još jednu veliku europsku turneju, a najbliže Hrvatskoj će biti u Beču (16.kolovoza).