15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

U prodaji Original Album Collection s dvaneast albuma Divljih jagoda

Više od autora

- vl promo-

Kad je u pitanju hard rock i heavy metal, Divlje jagode su prvi sastav u regiji koji je stekao veliku slavu na našim područjima, ali i izvan regije.

Njihov žestoki i inovativan zvuk koji se može usporediti sa svjetskom rock scenom koju su tada činili Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple i drugi. Štoviše, s nekima od njih Zele Lipovača, osnivač, frontmen i gitarist Divljih jagoda, i danas ostvaruje kontakte, dok je tijekom karijere i surađivao s pjevačem Black Sabbatha, Tonyjem Martinom. Virtuozno sviranje gitare i boravak u eminentnim svjetskim studijima Zeletu su donijeli titulu jednog od najvažnijih gitarista u ovom dijelu Europe. Osim naših prostora, Divlje jagode su se 1987. godine odvažile izaći iz naših okvira i objaviti album na engleskom jeziku “Wild Strawberries”, zbog čega je Zeletu drugi dom bio London.

Tijekom karijere, koja sada traje više od 40 godina, Divlje jagode su postale sinonim za rock i heavy metal glazbu te i dalje izazivaju opće oduševljenje publike na koju god pozornicu stupili.U prodaji su dva izdanja “Original Album Collection” s ukupno 12 albuma Divljih jagoda i Zeleta Lipovače: “Divlje jagode” (1978.), “Stakleni hotel” (1981.), “Motori”(1982.), “Čarobnjaci” (1983.), “Vatra” (1985.) i “Wild Strawberries” (1987.) nalaze se na Vol. 1, a “Konji” (1988.), “Zele – Magic Love” (1993.), “Labude kad rata ne bude” (1994.), “Sto vjekova” (1997.), “Od neba do neba” (2003.) i “Biodinamička ljubav” (2013.) na Vol. 2.

Ovu kolekciju, koja je vrijedna bilješka svega onoga što je godinama stvarao Zele Lipovača sa svojim kultnim Divljim jagodama, treba imati svaki pravi ljubitelj domaće rock scene na svojoj najsjajnijoj polici CD-a.


Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno