2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

U prometnim nesrećama dvije teško stradale osobe

Više od autora

- vl promo-

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće u kojima je nastupila materijalna šteta (Vinkovci-3), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vrbanja) i dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene, izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Jučer, 10. siječnja 2023. godine, oko 10 sati  u Vukovaru u Ulici Olajnica,  45-godišnji vozač je prilikom vožnje unatrag stražnjim dijelom vozila udario 76-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Pješak, 76-godišnjak je uslijed udara i pada na kolnik zadobio teške tjelesne ozljede.

Također jučer, oko 18 sati  u Vinkovcima u ulici Jurja Dalmatinca, 46-godišnja vozačica je osobnim automobilom udarila 69-godišnju pješakinju prilikom prelaska kolnika na obilježenom pješačkom prijelazu.Uslijed udara 69-godišnjakinja je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Protiv vozača i vozačice policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske preporučuju zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno