23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

U prometnoj nesreći u Vinkovcima teže ozlijeđena pješakinja

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s materijalnom štetom (Otok, Vukovar) i jedna u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Jučer, 11. siječnja, oko 6,30 sati u Vinkovcima u ulici Ante Starčevića,  42-godišnji vozač nije propustio 54-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza te je došlo do naleta prednjim dijelom vozila na pješakinju.

Uslijed udara i pada na kolnik 54-godišnja pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede. Protiv 42-godišnjeg vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće
u cestovnom prometu.

Iz policije preporučuju vozačima da zbog vremenskih uvjeta prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno