Policijska uprava vukovarsko-srijemska javlja kako je jučer, 25. rujna, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je 20. rujna oko 0,20 sati u Ulici slobode u Vukovaru počinio kazneno djelo „Teška tjelesna ozljeda“ u pokušaju na štetu 36- i 31-godišnjaka, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske predan je 24-godišnjak iz Zagreba. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Postupajući po dojavi o glasnoj glazbi i vici, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su 25. rujna oko 2,30 sati u prostorijama udruge navijača u Županijskoj ulici u Vukovaru zatekli više muškaraca te otvorenu pvc vrećicu u kojoj se nalazilo 8,8 grama droge tipa marihuana. Policijski službenici su potom sve zatečene osobe doveli u službene prostorije policije radi kriminalističkog istraživanja.

U jutarnjim satima 25. rujna obavljen je očevid u prostorijama udruge gdje je pronađena sportska torba u kojoj se nalazio paket droge tipa marihuana težine oko 600 grama i tri tablete droge tipa ecstasy. Potom je, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, obavljena i pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 25-godišnjak iz Vukovara. Svim zatečenim osobama uručeni su prekršajni nalozi radi počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom iz Đakova i 25-godišnjakom iz Vukovara utvrđena je sumnja da je 18-godišnjak počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i „Omogućavanje trošenja droga“, a 25-godišnjak kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga“. Obojica osumnjičenih predani su danas, 26. rujna, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko srijemske, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnijeta kaznena prijava.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Županja-2, autocesta Zagreb-Lipovac, Vukovar, Otok, Strošinci, Privlaka), te dvije prometne nesreće u kojima su ukupno tri osobe lakše ozlijeđene (Ivankovo, cesta Vukovar-Ilok).