Policijska uprava vukovarsko-srijemska javlja kako je u vremenu od 22 sata 19. travnja do 22 sata 20. travnja, zaprimila jednu dojavu o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenom provjerom policijski službenici su utvrdili jedno kršenje samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat. Do sada je PU vukovarsko-srijemska zaprimila 201 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 58 navrata.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, u vremenu od 22 sata 19. travnja do 22 sata 20. travnja, na nadzornim punktovima policijski službenici su utvrdili kršenje mjera iz spomenute Odluke u četiri navrata. Osobe zatečene bez e-propusnice, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvratili nazad u mjesto prebivališta.

U dosadašnjem izvještajnom periodu, od početka primjene ove Odluke, PU vukovarsko-srijemska je zatekla 597 osoba bez odgovarajuće propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana su dva kaznena djela teška krađa.

Izvršenim očevidom i prikupljenim saznanjima policijski službenici su utvrdili kako je u vremenskom periodu od 18. do 20. travnja u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima provaljeno u obiteljsku kuću u izgradnji te otuđen razni alat, čime je vlasnici, 22-godišnjakinji iz Mirkovaca, pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Osim toga, u vremenskom periodu od 18. ožujka do 20. travnja provaljeno je i u obiteljsku kuću u Domobranskoj ulici u Vukovaru, vlasništvo 47-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje nije ništa otuđeno.

Slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom iz Vukovara zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa. Naime, 25-godišnjakinja je 17. travnja otuđila dva bicikla, prvi iz prizemlja stambene zgrade u naselju Olajnica, drugi iz hodnika stambene zgrade u Ulici 204. vukovarske brigade u Vukovaru. Oba bicikla su vraćena vlasnicima. Protiv 25-godišnjakinje slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Starim Mikanovcima jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u dvije prometne nesreće nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Tovarnik).