U HNK “Cibalia” Vinkovci uvijek su s ponosom isticali Školu nogometa i koja danas okuplja više od 300 mladih igrača organiziranih kroz sedam uzrasnih kategorija. U ovo vrijeme pandemije virusa COVID-19 HNK “Cibalia” Vinkovci još je jednom pokazao visok stupanj inovativnosti i brige za svoje polaznike, a riječ je o projektu online treninga koji su proizašli iz želje da svojim polaznicima u ovim ne baš lijepim trenucima omoguće kvalitetan i stručan program koji mogu provoditi u svojim domovima.

“Ne znajući koliko dugo će ova situacija trajati, te nećemo moći trenirati, želio sam da dečki uz svakodnevnu online nastavu za školu posvete bar 15-ak minuta u danu i druženju s nogometnom loptom. Sugeriram to svim članovima naše nogometne škole, ali i ostalim djevojčicama i dječacima.”, rekao nam je Robert Jelinić, trener početnika i koji je za tridesetak svojih učenika, osim online treninga, organizirao i zanimljiva natjecanja u kojima nije svrha rezultat već ovladavanje nogometnom tehnikom.

Tako su početnici imali petodnevni zadatak-vježbu, da što više puta tehniciraju naizmjence lijevim i desnim stopalom. Igrač koji je to napravio najviše puta prigodno je nagrađen, a u prvom zadatku-vježbi pobijedio je Luka Bartolović, koji je uspio 241 puta tehnicirati s loptom, a da mu nepadne na tlo.

Jelinić kaže kako im je već zadao novi zadatak-vježbu, a riječ je o tehniciranju u sjedećem položaju te onaj tko najviše puta uspije tehnicirati, a da mu lopta ne padne na pod i ovoga puta će biti prigodno nagrađen. Riječ je o jednostavnim zadacima, ali koji su bitni za nogometni razvoj polaznika. “Ovo natjecanje koje smo pokrenuli, prema povratnim informacijama, odlično je prihvaćeno kod djece, ali i njihovih roditelja. Tako da je uključena i obitelj učenika, jer netko mora snimati izvođenje zadatka i na kraju snimak poslati treneru.”, rekao je Robert Jelinić., dodavši kako će kada završe prvi ciklus natjecanja koji uključuje zadatke s loptom, održati i drugi ciklus zadatka-vježbi, ali bez lopte.