6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

U razornom potresu oštećeno više od 2000 objekata

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prema dosadašnjim procjenama, oštećeno je više od 2000 objekata, obavljeno je 1000 pregleda, a predano više od 5000 zahtjeva, prenosi Hina podatke Ravnateljstva Civilne zaštite.
Vatrogasni dom Sisak proglašen je neupotrebljivim, a sisački su vatrogasci odradili više od 2500 intervencija i spasili više od 30 osoba ispod ruševina, pri čemu su tri vatrogasca lakše ozlijeđena.
Na terenu je i HGSS čiji su potražni psi locirali šest zatrpanih osoba, dvije osobe su pronađene žive.
Trenutno je stotinjak policajaca raspoređenih po selima. Upozoravaju na informacije o navodnim krađama humanitarne pomoći iz vozila.
Na području Sisačko – moslavačke županije trenutno je više od 1500 pripadnika sustava Civilne zaštite iz cijele Hrvatske.
“Na terenu je hrvatska građevinska operativa, a statičari i građevinci obilaze teren, najprije javne objekte koji se moraju staviti u funkciju”, istaknulo je Ravnateljstvo na twitteru.
Na potresom razrušenom području trenutno je 100 statičara, obavljeno je ukupno 1000 pregleda, predano je više od 5000 zahtjeva, priopćili su pak u izvješću o aktivnostima sustava Civilne zaštite.
Očekuje se evakuacija stanovnika koji odustaju od spavanja u autima i ostalim improviziranim objektima vlastite izrade.
Vezano za zdravstvenu situaciju i epidemiju koronavirusa, osiguravaju se antigenski testovi za kampove u kojima su smještene evakuirane osobe u Petrinji, Glini, Sisku i Topuskom.
Jučer je u vojarni pregledano 15 civila s kritičnim bolestima te su prevezeni u bolnicu u Popovači. Najavljen je povratak štićenika iz doma za starije i nemoćne spremne u stacionar koji su statičari pregledali i koji je dobio uporabnu dozvolu, uz prethodno provedene mjere dezinfekcije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno