16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

U rujnu izlazi drugi solo album Billyja Gibbonsa koji će se zvati The Big Bad Blues

Više od autora

- vl promo-Novi solo album slavnog gitarista benda ZZ Top, Billyja F. Gibbonsa, bit će objavljen za Concord Records krajem rujna, točnije u petak 21. rujna, pod naslovom “The Big Bad Blues”.

Kao što to sam naslov albuma sugerira, novo solo izdanje gitarista i pjevača ZZ Topa donosi kolekciju autorskih uradaka i obrade blues klasika, uključujući Muddy Watersove “Rollin’ and Tumblin” i “Standing Around Crying”.

Na albumu “The Big Bad Blues” Gibbonsu su se pridružili Joe Hardy na basu, bivši bubnjar Guns N’ Rosesa Matt Sorum, Austin Hanks na gitari te James Harman na usnoj harmonici.

Gibbons je otkrio da je u blues zaljubljen od samih početaka dodajući da “postoji nešto vrlo iskonsko u ovoj umjetničkoj formi… nitko ne može pobjeći od zarazne privlačnosti tih izravnih okidanja gitarskih žica”. Također je otkrio da je od ranih početaka na njega dosta utjecao Jimmy Reed te da je inventivnost usamljenog zvuka bluesa ostala čvrsta i snažna dandanas.

Svoj prvi solo album Gibbons je objavio u listopadu 2015. Interesantno je da je album “Perfectamundo” obojan miksom kubanskih i drugih latinoameričkih ritmova, uz nekoliko pjesama na španjolskom. Tada je otkriveno da je Gibbons kao tinejdžer imao priliku vježbati sate udaraljki kod legendarnog Tita Puentea.

“Lupanje po njima bilo je kao vožnja na izgubljenom biciklu.” rekao je tada Gibbons o svom povratku udaraljkama na snimanju novog albuma. [Mixer.hr]

The Big Bad Blues – popis pjesama:

1. Missin’ Yo’ Kissin’ (Gilly Stillwater)
2. My Baby She Rocks
3. Second Line
4. Standing Around Crying (Muddy Waters)
5. Let the Left Hand Know…
6. Bring It to Jerome (Jerome Green)
7. That’s What She Said
8. Mo’ Slower Blues
9. Hollywood 151
10. Rollin’ and Tumblin’ (Muddy Waters)
11. Crackin’ Up (Bo Diddley)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno