4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

U sali lom ime je desetog albuma Bajage i Instruktora

Više od autora

- vl promo-

‘U sali lom’, dugoočekivani novi studijski album Bajage & Instruktora, u prodaji je od 27. travnja! Jedan od najvećih regionalnih rock ‘n’ roll bendova objavili su ‘U sali lom’ šest godina nakon posljednjeg albuma ‘Daljina, dim i prašina’. Na albumu se nalazi devet novih pjesama nošenih prepoznatljivim Bajaginim vokalom i nepogrešivom rock poetikom. Album su zajednički objavili Croatia Records i PGP RTS, a izvršni producent je GMR Beograd.

Album otvara ‘Savršen dan’ nakon koje slijedi naslovna ‘U sali lom’, a tu su i ‘Bilo bi lako’, ‘Može da te ubije grom’ koja će biti sljedeći singl, ‘Rekla si’, ‘Loše napisan dan’, ‘Nikad te više neću zvati’ i bonus pjesma, dobro poznata poznata i 2015. godine objavljena ‘Kad mesec prospe rekom srebra sjaj’ koju je Bajaga snimio s beogradskim bluzerima Point Blank, čiji frontmen Dragoljub Crnčević potpisuje glazbu, i gitaristom YU grupe Dragim Jelićem.

Glazbu za pjesmu ‘Severac’ napisao je Žika Milenković koji je pjesmu i otpjevao u duetu s Bajagom dok je tekst za pjesmu ‘Noćima sanjam’ djelo uglednog dramskog pisca i scenarista Dušana Kovačevića. Sve ostale pjesme potpisuje Bajaga, a sjajnom svirkom ispratili su ga njegovi Instruktori: Aleksandar Lokner, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Čedomir Macura i Marko Nježić. Dašak novoga u prepoznatljivoj zvučnoj slici znače novi Bajagin iskorak na koji njegovi fanovi, a i svi ljubitelji rock ‘n’ rolla, neće ostati imuni.

Album je sniman u studiju O Olivera Jovanovića pod producentskom palicom Saše Habića koji je producirao njihove legendarne albume ‘Sa druge strane jastuka’, ‘Jahači magle’ i ‘Prodavnica tajni’. U glasovitom studiju Abbey Road u Londonu napravljena je postprodukcija, a za dizajn omota zaslužan je Marko Vajagić. Od gostiju na albumu tu su prekaljeni glazbenici i dugogodišnji prijatelji benda: Saša Ranđelović Ranđa (gitara), Davor Rodik (pedal steel gitara), Marko Kuzmanović (bubnjevi) i Nikola Vranjković (gitara).

‘Imamo dve klasične balade – jednu ‘veliku’ i jednu ‘malu’. ‘Noćima sanjam’ je srednjeg tempa, ostale su brze. Shvatili smo oda nam treba još tih brzih pesama u repertoaru. Prijalo nam je da se, posle desetak godina, vratimo u veliki studio. Srećni smo što smo ponovo sarađivali sa Sašom Habićem. On jedno vreme nije radio, vratio se na velika vrata’, ispričao je Bajaga.

Album je sve ono što smo navikli dobiti od Bajage i njegovih Instruktora: balade koje će se skupa s njima pjevati u jedan glas te žestoki rifovi koji će nas podsjetiti da su uvijek ostali vjerni čvrstom rock zvuku.

Video spot za naslovnu pjesmu ‘U sali lom’ je režirao potpisuje Vuk Protić i predstavlja dokumentarni snimak s festivala Kustendorf gdje su Bajaga & Instruktori premijerno izveli pjesmu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno