Foto: Facebook
Ako me sjećanje služi (kako-tako) vukovarski rock-cover bend Subkultura smo posljednji put u vinkovačkom rock baru Saloon vidjeli prošle godine pred Vinkovačke jeseni. Bilo je to vrelo veče, koju je Subkultura dodatno podgrijala. Još uvijek se rado sjećam odlične izvedbe pjesme „What’s Up?“ koju im je sjajno otpjevala naša Vinkovčanka, profesorica iz Glazbene škole i članica grupe The Karambol – uvijek raspoložena Petra Marković
Supkultura je bend s prilično dugim stažom, postoje još od 2007. godine, i za razliko od primjerice, profiliranih osječkih Echoesa, Subkulturina pjesmarica je tipično rockerska, „neopterećena“ i šarolika zbog čega u njoj ima mjesta za standarde koje su izvodili The Beatles, The Rolling Stones, ZZ Top, Jimi Hendrix, Cream, Deep Purple, Danzig, Billy Idol, 4 Non Blondes, Billy Idol, Majke, Ekatarina Velika i mnogi drugi.
Subkultura nastupa kao kvintet u sastavu Mario Krajinović (vokal), Darko Krajinović (bas), Dean Cikovac (bubanj) te Jožef Belović i Domagoj Matić (gitare) a na novom koncertu u Saloonu (Glagoljaška 15) ćemo ih moći vidjeti u petak 18. rujna.
I kako bi to naše Top-shop prodaje rekle: „I to nije sve“…
Samo dan poslije, u Saloonu ćemo gledati i novi nastup acoustic dua Šebalj & Krajinović koji su svoj debi u ovom vinkovačkom rock baru imali 7. kolovoza ove godine. I očigledno nisu razočarali, dok će svoj koncert „reprizirati“ samo mjesec i pol kasnije. Dakle, acoustic duo Šebalj & Krajinović će u Saloonu nastupiti dan poslije Subkulture, u subotu 19. rujna.
Da se podsjetimo: ovaj duet čine dva mlada gitarista Dominik Šebalj i David Krajinović, ako se ne varam, nekada članovi sad razišlog hard ‘n’ heavy banda Steel Horn Unicorn, koji su svoj nastup također održali u Saloonu za prošle vinkovačke jeseni (21. rujan). Sada su Dominik i David „slobodni mariachi“ s akustičnim gitarama na kojim nam prezentiraju zanimljiv i raznovrstan rock repertoar u sklopu kojeg bi mogli čuti Lauferovu pjesmu „Budi moja voda“, od Queena „Crazy Little Thing Called Love“, od Creedencea „Have You Ever Seen The Rain“, Tom Pettyjevu „Free Fallin“, Chris Isaakovu „Wicked Game“, Nirvanin klasik „Come As You Are“, Green Day u hitu „Boulevard of Broken Dreams“ kao i mnoge druge, s kojim ćete se moći upoznati posjetite li Saloon, u subotu 19. rujna.
Još jedan žestok Saloonski vikend je pred nama! Tko preživi, pričat će!