U sedam osnovnih škola na području grada Vinkovaca nastavu u razredu prati samo 11 učenika nižih razreda od ukupno njih 1364. Od 11 učenika šest su učenici Osnovne škole Bartola Kašića te pet učenika Osnovne škole Vladimira Nazora. Naime, roditeljima je omogućeno da sami procijene rizik i odluče hoće li djecu poslati u školske klupe i velika većina odlučila je ostaviti školarce da od kuće prate nastavu na daljinu.

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora rad su organizirali dvije grupe. “Kako se u školu vratio samo jedan učenik četvrtog razreda, on i njegova učiteljica čine prvu grupu, dok drugu grupu čine učiteljica i četiri učenika drugog razreda.”, rekao nam je ravnatelj Damir Burić, dodavši da ikao imaju nezogodnu situaciju, jer u tijeku je energetska obnova škole, uspjeli su osigurati sve potrebne uvjete kako bi se nastava za ovih pet učenika mogla nesmetano odvijati. “Svi ostali učenici i dalje će pratiti nastavu na daljinu.”, zaključio je Burić.

Osnovna škola Bartola Kašića za šest svojih učenika koji su se danas vratili na nastavu organizirala je rad u dvije skupine. “Riječ je o učenicima kojima oba roditelja rade”, istaknula je ravnateljica Adriana Cvrković Lasić, dodavši kako su za ovu svrhu izvršili sve pripreme i djeca su sigurna. 

Još sedam učenika trebalo je danas sjesti i u klupe Osnovne škole Josipa Kozarca, međutim njihovi roditelji na kraju su se ipak odlučili da ih ne pošalju. “U anketi koju smo proveli među roditeljima njih sedmero se do srijede, 6. svibnja, do kada je bio zadnji rok izjasnilo da će djecu poslati u školu. Ipak, na kraju su jedan po jedan povlačili tu odluku tako da trenutno u našoj školi nema djece, te će se i dalje raditi po starom, odnosno pratiti nastavu na daljinu.”, rekao je ravnatelj Ivan Županić.

U preostalim vinkovačkim osnovnim školama Ivan Goran Kovačić, Nikola Tesla, Ivan Mažuranić i Antun Gustav Matoš nema učenika koji su se danas vratili na nastavu. Tako će svi oni i narednih 14 dana i do neke nove odluke nadležnog ministarstva raditi po dosadašnjem planu i programu nastave na daljinu.