Foto: CNZD
Centar za nestalu i zlostavljanu djecu priredio je projekt „USMJERi se! – uključeni, sposobni, mladi, jedinstveni, educirani i ravnopravni!”. Projekt je prijavljen u okviru Poziva za prijavu projekata u području Širenja mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I i sufinanciran je sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020). Posredničko tijelo razine 1 je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje.
Projekt je prijavljen u partnerstvu s Osnovnom školom Darda, Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, udrugom Projekt građanske demokratske inicijative i Romskim resursnim centrom. Svrha mu je širenje mreže socijalnih usluga na području Osječko-baranjske županije kroz otvaranje poludnevnog boravka u školi za djecu i mlade s problemima u ponašanju, formiranje multidisciplinarnog mobilnog tima i pružanje usluge psihosocijalnog savjetodavnog rada djeci, mladima i njihovim obiteljima te edukacija stručnjaka koji s navedenim skupinama rade čime se doprinosi razvoju specifičnih znanja i vještina svih uključenih, unaprjeđenju kvalitete života ciljnih skupina i povećanju njihove uključenosti u društvo.
Ciljne skupine su djeca i mladi u riziku i s problemima u ponašanju te članovi njihovih obitelji, stručnjaci koji rade s djecom i mladima s problemima u ponašanju te volonteri.
Predviđeno trajanje projekta je od travnja 2020. do kraja ožujka 2022. godine, a program će biti provođen na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.