Foto: Kazalište "Mika Živković" Retkovci

Na službenim stranicama Kazališta „Mika Živković“ Retkovci objavljen je javni poziv za 31. Retkovačke susrete kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji će tradicionalno biti održani u Retkovcima u ožujku ove godine.

Javni poziv odnosi se na amaterska kazališta, kazališne udruge i skupine u Hrvatskoj i inozemstvu koji se ispunjenom prijavnicom mogu prijaviti u izbor (selekciju) predstava 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji će započeti prvoga vikenda mjeseca ožujka u Retkovcima.

Trajanje će Susreta i završnu večer odrediti broj izabranih predstava u službeni natjecateljski program. Sve predstave u službenome će se natjecateljskome programu igrati svakoga vikenda petkom, subotom i nedjeljom s početkom u 20 sati u novoobnovljenoj kazališnoj dvorani Doma kulture u Retkovcima, koja će u novome ruhu i tehnički iznimno opremljena dočekati mnoge kazalištarce i vjernu publiku retkovačkih kazališnih susreta.

Rok prijava za izbor predstava je od 11. do 20. siječnja 2020. godine.

Sukladno članku 4. Pravila o organizaciji manifestacije, prijava je valjana uz dostavu pravilno i čitko ispunjene prijavnice. Svako prijavljeno kazalište ili kazališna skupina dužna je izborniku (selektoru) u roku od 11. do 20. siječnja 2020. godine dostaviti video snimku temeljem koje će izbornik (selektor) donijeti odluku.

Ovogodišnja izbornica (selektorica) odlukom je Organizacijskoga odbora Susreta Selena Andrić, akademska glumica i umjetnička suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Izbornica (selektorica) dužna je pogledati sve prijavljene predstave te donijeti konačnu odluku. Najbolje predstave prema odluci izbornice sudjeluju u službenome natjecateljskom programu 31. Retkovačkih susreta kazališnih amatera u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a ona može odabrati najviše 11 predstava za službeni natjecateljski program.

Sve detalje poziva i prijave možete pronaći ovdje.