U Ceriću je 2. rujna održan 5. memorijalni nogometni turnir u spomen na poginule i nestale mještane toga sela. Rekreativni sportski ogled u Parku “Dola” okupio je šest ekipa veterana Domovinskoga rata iz: Vukovara, Ivankova, Rokovaca, Nuštra, Marinaca i Cerića, što je i najveći broj sudionika do sada.

Program je počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulima i nestalima u obrani Cerića i domovine Hrvatske u središtu mjesta, a potom je uslijedio sportski dio i druženje u obližnjem Parku “Dola”. Turnir je osvojio domaćin Cerić, drugi je bio Nuštar, a treći Vukovar, a najveći broj ekipa do sada posebno raduje organizatore, Udrugu veterana Domovinskoga rata Cerić, jer osim sportskog natjecanja i rekreacije turnir ima i svrhu okupljanja i proaktivnog druženja braniteljske populacije s područja vukovarsko-srijemske županije.

Udruga veterana Domovinskoga rata Cerić broji 160 članova od kojih 50-ak aktivno uključenih u rad. Uz potporu Općine Nuštar i volonterski rad članova izgrađen je sportsko rekreacijski centar “Dola” s objektom i dva nogometna terena, kojima se, uz branitelje, koriste svi mještani Cerića, posebice mlađa populacija svih dobi. Ideja za nove sadržaje ne nedostaje pa su u planu street work out te košarkaško i tenisko igralište. Glavni ciljevi udruge, ističe predsjednik Krunoslav Antun Dujmović, su okupljanje braniteljske populacije, promicanje i održavanje vrijednosti Domovinskoga rata, obilježavanje obljetnica te čuvanje uspomena na Domovinski rat.