Športski savez invalida grada Vinkovaca, zajedno sa svojim partnerima, provodi projekt pod nazivom “I ja sam sportaš”. Cilj ovoga projekta je uključivanje osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju u zajednicu, kroz besplatne treninge atletike, biciklizma, plivanja, stolnog tenisa, streljaštva i taekwondo-a.

Večeras je u prostorijama Športskog saveza invalida grada Vinkovaca, u Mađarskoj školi, održan i osmi po redu Dan otvorenih vrata projekta, kojom prilikom su svi zainteresirani posjetitelji mogli vidjeti koji su rezultati ostvareni prilikom provedbe ovoga projekta.

“Kako bi se i osjetljive skupine našega društva, odnosno osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju, uključile u zajednicu i bile njezin ravnopravan član, Športski savez invalida grada Vinkovaca pokrenuo je inicijativu i u ožujku prošle godine počeo provoditi projekt I ja sam sportaš, u sklopu kojega je do sada održano sedam Dana otvorenih vrata. Zahvaljujući Danima otvorenih vrata naši građani imaju priliku upoznati se s cijelim projektom i na licu mjesta se uvjeriti na koji način se radi s djecom s poteškoćama u razvoju koja spremno pokažu što su sve naučila. Tako se uključuju u zajednicu kroz besplatne treninge atletike, biciklizma, stolnog tenisa, streljaštva, plivanja i taekwondoa. Kroz projekt, koji traje 14 mjeseci, bilo je planirano uključiti 65 osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti i s ponosom mogu reći da smo taj cilj ostvarili već početkom ove godine, pa danas brojimo 82 pripadnika ciljne skupine. Treninzi su se održavali svakodnevno ili nekoliko puta tjedno, a lokacija je ovisila o vrsti sportske aktivnosti kojom se korisnici bave. Korona kriza je na neko vrijeme zaustavila projektne aktivnosti te smo s treninzima ponovno nastavili u svibnju, a isti su trajali sve do 31. srpnja. Projekt je dakle produžen za tri mjeseca i traje sve do kraja kolovoza”, istaknula je ovom prilikom Ivana Magić Pavlović, koordinatorica projekta.

Dodala je i da su kroz projekt klubovima sudionicima nabavili opreme u vrijednosti 200 tisuća kuna. Inače, projekt I ja sam sportaš provodi Športski savez invalida grada Vinkovaca zajedno sa svojim partnerima, odnosno Atletskim klubom osoba s invaliditetom Vinkovci, Biciklističkim klubom osoba s invaliditetom Bosut Vinkovci, Plivačkim klubom Barutana Vinkovci, Stolnoteniskim klubom Dom Vinkovci, Streljačkim klubom osoba s invaliditetom Kristinka Matičić Vinkovci, Taekwondo klubom Sajnami i Gradom Vinkovcima. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto iznosa, a vrijedan je preko milijun kuna.