24 C
Vinkovci
Utorak, 3. listopada 2023.

U središtu Nuštra u tijeku radovi vrijedni oko 700 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U dijelu komunalne infrastrukture ovu godinu u Općini Nuštar obilježavaju aktivnosti vezane uz velike EU projekte, ali i one manje financirane iz općinskog proračuna, a važne za uređenje općinskih mjesta, Nuštra, Cerića i Marinaca.
Kod projekata koji se financiraju iz općinskog proračuna ovo ljeto aktualni su radovi na uređenju parkirališta. Tako su upravo su u tijeku radovi vrijedni oko 700 tisuća kuna na uređenju parkirališta u Nuštru na potezu od Doma kulture do crkve te u samom središtu mjesta, preko puta trgovine Boso, kao i ispred zgrade Općine. Do kraja godine u planu je još izgradnja parkirališta kod groblja u Ceriću pokraj mrtvačnice za što će iz proračuna biti izdvojeno 500 tisuća kuna. Inače, u Ceriću je planirano i asfaltiranje parkirališta ispred prednje ograde groblja.
“Oko 1,2 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u uređenje parkirališta u Ulici Križnog puta u Nuštru i kod groblja u Ceriću, nije zanemariv iznos. Nažalost, ove projekte moramo u cijelosti financirati iz proračuna jer nam parkiralište u Nuštru nije prošlo na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a parkiralište u Ceriću na natječaju u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, dok istovremeno, identični projekti nekih drugih općina prolaze bez problema”, rekao nam je nedavno, najavljujući ove radove, općinski načelnik Hrvoje Drinovac.

Kada je riječ o velikim EU projektima u Općini Nuštar ove su godine aktualni projekti Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije. Tako je u dijelu vodoopskrbe upravo u tijeku izgradnja spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci i prespajanje postojećih vodoopskrbnih cjevovoda. Ovim projektom, zajedno s projektom izgradnje vodospreme i crpne stanice Nuštar, bit će trajno riješeno pitanje vodoopskrbe naselja Nuštar i Marinci kvalitetnom vodom, uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno