2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

U srijedu štrajk u cijeloj Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-


Osamnaesti je dan štrajka u školama. Nastave nema u Primorsko-goranskoj i Zadarskoj županiji. Sutra je štrajk u školama u cijeloj Hrvatskoj, za kada je najavljen i veliki prosvjed pred zgradom vlade na Trgu svetog Marka. U petak nastave neće biti u Karlovačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U 14 sati nastavljaju se pregovori sindikata s ministrima. Vladin prijedlog ocijenili su nesuvislim i poručili da nema popuštanja. Obje strane situaciju ocjenjuju ozbiljnom te očekuju da će se dijalogom što prije pronaći rješenje.

Prosvjed u srijedu kreće u 11 sati od Trga Rebublike Hrvatske, preko Frankopanske i Mesničke ulice, Strossmayerovog šetališta do Markova trga.

“Dolazak je obećao i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata, koja okuplja 11 milijuna članova iz 48 zemalja”, istaknuli su sindikati.

Tog dana nastave neće biti u cijeloj Hrvatskoj, a pridružuju im se i fakulteti.

“Možemo očekivati ovakvu hrabrost, jedinstvo, zajedništvo, dostojanstvo i u srijedu na prosvjedu”, dodala je Sanja Šprem.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno