16 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

U Starim Jankovcima otvoren Ured za međunarodnu suradnju TINTL

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U nekadašnjem uredu Hrvatske pošte u Starim Jankovcima, svoja vrata otvorila je Razvojna agencija i Ured za međunarodnu suradnju TINTL. Podsjetimo, Ured za međunarodnu suradnju i ruralni razvoj osnovale su općine Tovarnik, Tompojevci, Lovas, Stari Jankovci i Grad Ilok još 2005. godine, a u cilju promicanja održivog razvoja, unapređenja uvjeta za cjeloviti razvoj ruralnih područja osnivača, poboljšanja kvalitete življenja i doprinosa očuvanja i stvaranja novih radnih mjesta u tim krajevima.

Jedna od zadaća je i pomaganje fizičkim i pravnim osobama s područja jedinica lokalne samouprave osnivača te sudjelovanje u procesima sudjelovanja Republike Hrvatske u članstvu Europske unije.

“Svrha Ureda TINTL je podupirati razvoj ekonomskog, društvenog i socijalnog sektora, pripremati i provoditi lokalne i druge razvojne programe i projekte, podupirati lokalno poduzetništvo i formirati suvremene gospodarske strukture, osiguravati domaće i međunarodno financiranje projekata, biti uslužna i korisna agencija svim subjektima u regiji te pomagati regionalni i ruralni razvoj u Hrvatskoj”, objašnjavaju iz Općine Stari Jankovci. Također, prije tri godine osnovana je i Razvojna agencija TINTL kao ustanova s uredom u Tovarniku. Više o samoj agenciji može se pronaći na web stranici: www.ra-tintl.hr.

Pozivamo sve koji imaju bilo kakva pitanja u vezi potpora, aktualnih natječaja, projekata i provedbe istih da se slobodno obrate u ured, a uskoro ćemo, nakon Poljoprivredne savjetodavne službe, Agroklastera d.o.o., Centar kompetencija d.o.o. hrana i bioekonomija i Ureda za međunarodnu suradnju TINTL, najaviti i otvaranje još jednoga ureda, uz napomenu da su troškovi financiranja Općine Stari Jankovci minimalni s obzirom na mogućnosti i potencijal novih nam stanara u općini”, poručuju iz ove općine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno