21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

U Stožeru žele izbjeći novo zatvaranje, ali najavljuju uvođenje dodatnih mjera

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak jučer je za Novu TV izjavio kako smatra da Hrvatskoj nije potreban novi lockdown, ali je dodao da postoji niz drugih mogućnosti koje bi se mogle primjenjivati uz dosad propisane mjere.

“Ima još čitav niz mogućnosti. Dodatno skraćivanje radnog vremena, smanjenje broja za okupljanja, pa čak i u obiteljima. No, kako mi se čini Hrvatska je trenutno među najliberalnijim zemljama u Europi”, poručio je.Capak je odgovorio i na pitanje što bi se dogodilo ako ne bude dovoljno liječnika i medicinskih sestara koji bi zamijenili zaražene zdravstvene djelatnike. Rekao je da, iako ne očekuju takav scenarij i nadaju se da do njega nikad neće doći, ipak se pripremaju za isti. “Imamo više od 1.100 liječnika intenzivaca koji mogu raditi na respiratorima i intenzivnoj njezi COVID bolesnika i bolesnika od gripe. Međutim, pripremamo se i za scenarij da će se educirati drugi kolege koji su bliski toj struci i mogu relativno brzo naučiti osnovne stvari o intenzivnoj njezi”, objasnio je.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović naglasio je pak da Hrvatska ne razmišlja o uvođenju policijskog sata te napomenuo da težina mjera ovisi o disciplini svakoga od nas.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno